Daywalkings... 06:01-23:59

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Daywalkings... 06:01-23:59

Post by chriskin » Wed Jun 25, 2014 2:48 am

Οταν μπηκα τα παιδια μπορουσαν να πετυχουν καθηγητες με σαιτες με απολυτη ευστοχια απο τις τελευταιες θεσεις του Β. Τωρα δεν μπορουν να πετυχουν ουτε 2-3 σειρες μπροστα τους.

το επιπεδο των φοιτητων πραγματι πεφτει καθε χρονια.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jun 25, 2014 11:04 am

ThOdOr1s wrote:Αυτό που λες Mpomp είναι καθαρά μια από τις μορφές του Dunning–Kruger effect.
Explaining:
Αξιολογείς τα καινούρια παιδιά με βάση τον εαυτό σου, "όπως ήμουνα εγώ τότε", αρνούμενος ότι κάποτε είχες τα ίδια μυαλά (η και χειρότερα), γεμίζεις τις τρύπες του τότε με τα σημερινά χαρακτηριστικά σου, με αποτέλεσμα κάθε καινούρια γεννιά παιδιών να σου φαίνεται χειρότερη από την προηγούμενη, μόνο επειδη εσύ βελτιώνεσαι και ωριμάζεις κάθε χρόνο... Είναι 100% real, people do it all the time!
Εεεεε, όχι? :smt017 Το γράφημα αυτό το έκανα μεταξύ σοβαρού και αστείου και δεν έχει να κάνει καν με την ωριμότητά τους σαν άτομα. Μεταξύ σοβαρού και αστείου γιατί έβγαλα όντως μερικά συμπεράσματα κοιτώντας πίσω στη συμμετοχή των φοιτητών στο Venus αλλά και γενικά στα του πανεπιστημίου και είδα ότι το ενδιαφέρον και η συμμετοχή σταδιακά μειώνονται. Όπως και το ενδιαφέρον για βελτίωση του επιπέδου σπουδών αλλά και του (ακαδημαϊκού) επιπέδου των ίδιων των φοιτητών. Επίσης το επίπεδο και ο αριθμός των φοιτητών που αριστεύουν ή/και είναι πολύ καλοί στο τμήμα πέφτουν (αν δε μένουν σταθερά). Ίσως είναι μια υποκειμενική εικόνα, αλλά αυτήν είχα όταν έκανα το γράφημα. Και ακόμα την έχω. Αλλά όχι να λέμε ότι τσουβαλιάζω όλους τους φοιτητές που μπήκαν μετά από εμένα, το γράφημα ήταν (προορισμένο για) αστείο.

Προφανώς και δεν είμαι ακριβώς το ίδιο άτομο που ήμουν όταν μπήκα στη σχολή. Αλλά αυτό ούτε σημαίνει πως κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλους, ούτε σημαίνει ότι εγώ δεν ήμουν εξ αρχής επιμελής με τις σπουδές μου. Επίσης εγώ μπήκα γιατί με ενδιέφερε το αντικείμενο, όχι για να πάρω ένα χαρτί.
ThOdOr1s wrote: Ο μόνος αντικειμενικός κριτής είναι ο καθηγητής που κάνει το μάθημα, και βλέπει κάθε χρόνο παιδιά ίδιας ηλικίας... Αν ρωτήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο που έχει πλήρη επίγνωση του πως είναι τα πράγματα ακόμα και στατιστικά, ίσως παραξενευτείς από την απάντηση που θα σου δώσει. Αν το δείγμα που βασίζεις αυτόν το συλλογισμό σου είμαι εγώ και η τάξη μου στις διαλέξεις του venus, well, good for you, αλλά αυτό δεν σε κάνει σωστό σε καμιά περίπτωση όταν μιλάς τόσο γενικά... :smt018
Ποιες είναι οι διαλέξεις του Venus και ποιος σου είπε ότι διάλεξα κάποια άτομα ως δείγμα για να βγάλω συμπεράσματα? Λες εντελώς άτοπα πράγματα. Πρώτον όταν είχα κάνει το γράφημα, δεν σε ήξερα ακόμα απ' όσο θυμάμαι. Δεύτερον, η παρούσα συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή τις επιλογές κύκλων των φοιτητών. Δηλαδή τριτοετείς και άνω. Πού κολλάς εσύ και "η τάξη σου"?
ThOdOr1s wrote: Και ακόμα και αν συγκρίνεις όχι ατομικά, αλλά ομαδικά, πχ "αυτοί που ξέρω από το έτος μου", ειδικά όταν έχεις περάσει πολύ περισσότερα χρόνια στη σχολή, φτάνεις σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν νουμπάδες η "στούρνοι" τριγύρω σου, είτε γιατί αντιμετοπίζουν ακόμα μαθήματα από προηγούμενα έτη, είτε γιατί έχουν παρατήσει τη σχολή... Οπότε στο κεφάλι σου συγκρίσεις στην ουσία τους καλύτερους του έτους σου, με... Ένα ποσοστό από το έτος μου... Αυτός είναι ο default τρόπος σκέψης, not blaming you... :smt016
Πάλι άτοπο. Δεν ξέρω από που βγάζεις τόσα πολλά συμπεράσματα για το πώς σκέφτομαι από ένα γράφημα της πλάκας που παρέθεσα για αστείο.
Και στο έτος μου τα ίδια χάλια είναι η πλειοψηφία απ' όσα έχουν δει τα μάτια μου. Και πάλι, δε καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι έχω "στοχοποιήσει" το δικό σου έτος συγκεκριμένα.

ThOdOr1s wrote: Δεν παύει να είναι 2 φορές λάθος όμως... Γενικώς όταν δεν μπορείς να αιτιολογήσεις κάτι καλό είναι να μην το λες βεβιασμένα, δεν είναι argument το: κάθε χρονιά τα παιδιά γίνονται πιο στούρνοι... Που στηρίζεται αυτό? :smt024

----
PS:
Άλλο που κανονικά θα έπρεπε να σε edittάρω τώρα αλλά παίζω farcry, do us a favor and edit yourself... :smt005
Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις την πλάκα από την σοβαρή συζήτηση. Θυμήσου και σε ποιο topic γράφεις. Δεν είμαστε στα ακαδημαϊκά. Edit για ποιο πράγμα?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by ThOdOr1s » Wed Jun 25, 2014 1:50 pm

Ok, I get it, εχεις points, ειναι αληθεια οτι η συμμετοχη στο venus ειναι μηδαμηνη και οτι γενικα φαινεται να υπαρχει μια αδιαφορια, αλλα το 2ο νομιζω υπηρχε απο παντα, απλα εσυ τωρα δεν το βλεπεις (απο ο,τι εχω ακουσει απο αλλους μεγαλυτερους σου λεω, δεν ξερω)... Αλλα το πρωτο ετος φετος, μου φαινεται (προσωπικα) καλυτερο απο το ετος μου (σε σημμετοχη στο Venus, σε ποιοτητα παιδιων)... the truth needs to be told!

Αυτό, I am not deffending myself in any way. Απλα σου λεω οτι με βαση τη δικη μου εμπειρια (ας το πουμε) στη σχολη αυτο που λες ειναι... well... not true...
MpoMp wrote:
ThOdOr1s wrote: Δεν παύει να είναι 2 φορές λάθος όμως... Γενικώς όταν δεν μπορείς να αιτιολογήσεις κάτι καλό είναι να μην το λες βεβιασμένα, δεν είναι argument το: κάθε χρονιά τα παιδιά γίνονται πιο στούρνοι... Που στηρίζεται αυτό? :smt024

----
PS:
Άλλο που κανονικά θα έπρεπε να σε edittάρω τώρα αλλά παίζω farcry, do us a favor and edit yourself... :smt005
Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις την πλάκα από την σοβαρή συζήτηση. Θυμήσου και σε ποιο topic γράφεις. Δεν είμαστε στα ακαδημαϊκά. Edit για ποιο πράγμα?
Για τα κεφάλαια, αλλά προς στιγμήν ξέχασα ότι είμαστε offtopic, γράψε λάθος! :smt005
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Επισης μας ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβουμε ποτε κανεις πλακα και ποτε οχι... :smt005
Elementary OS
xenosdio
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by xenosdio » Wed Jun 25, 2014 1:53 pm

MpoMp wrote:Tell me more about Επαλήθευση, επικύρωση. Or ΑΠΣ. :-D
Δηλαδη, κανενα απο τα δυο δεν αξιζει? Δεν εχω παρει το συγκεκριμενο κυκλο, αλλα σκεφτομουνα να συμπληρωσω μαθηματα επιλογης απο κει, γιατι ακουγονται ενδιαφεροντα.. Τουλαχιστον η ασφαλεια.. Να το ξανασκεφτω? :smt017
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jun 25, 2014 1:59 pm

ThOdOr1s wrote:Ok, I get it, εχεις points, ειναι αληθεια οτι η συμμετοχη στο venus ειναι μηδαμηνη και οτι γενικα φαινεται να υπαρχει μια αδιαφορια, αλλα το 2ο νομιζω υπηρχε απο παντα, απλα εσυ τωρα δεν το βλεπεις (απο ο,τι εχω ακουσει απο αλλους μεγαλυτερους σου λεω, δεν ξερω)... Αλλα το πρωτο ετος φετος, μου φαινεται (προσωπικα) καλυτερο απο το ετος μου (σε σημμετοχη στο Venus, σε ποιοτητα παιδιων)... the truth needs to be told!
Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με όσα χρόνια είμαι εγώ στο Venus, 2-3 άτομα παραπάνω ίσως συμμετέχουν στο forum. Στο meeting ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά αυτό οφείλεται αφενός στις διαλέξεις για Java και αφετέρου στις προσωπικές γνωριμίες μελών του Venus. Όχι στο ενδιαφέρον φοιτητών να δικτυωθούν με κάθε τρόπο ή να βελτιώσουν τα πράγματα που έγραψα στο παραπάνω ποστ.

Ναι πάντα υπήρχε αδιαφορία. Για να μη ξαναγράφω τα ίδια, επειδή κι ο ja είχε το ίδιο point όταν είχα ποστάρει το γράφημα, δες στο OP τη συζήτηση που ακολουθεί.
xenosdio wrote: Δηλαδη, κανενα απο τα δυο δεν αξιζει? Δεν εχω παρει το συγκεκριμενο κυκλο, αλλα σκεφτομουνα να συμπληρωσω μαθηματα επιλογης απο κει, γιατι ακουγονται ενδιαφεροντα.. Τουλαχιστον η ασφαλεια.. Να το ξανασκεφτω? :smt017
Σαν μαθήματα κι εμένα με ενδιαφέρουν πολύ. Απλά αποφεύγω με νύχια και με δόντια τους καθηγητές που τα παραδίδουν. Είναι στην κρίση σου, πήγαινε δες τι παίζει με τους καθηγητές και αν σου αρέσουν, δώσ' τα! :)
MpoMp @ Discord
DrTemna
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by DrTemna » Wed Jun 25, 2014 2:12 pm

@Mpomp
Η σύγκριση αυτή δεν έχει νόημα καθώς:
-Ο καθένας θα μπορούσε να πει τα δικά του. Και μένα μου φαίνεται περίεργο που το 30% μόνο περνάει μαθηματικά Ι(που κανονικά θα έπρεπε να το περνάμε χωρίς διάβασμα), αλλά δεν το λέω.
-Ακόμα και να ισχύει κάτι τέτοιο, δεν έχει σημασία καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουμε πάρα πολύ χαμηλά.
Spongebobu
Mbyte level
Mbyte level

Post by Spongebobu » Wed Jun 25, 2014 2:31 pm

xenosdio wrote:
MpoMp wrote:Tell me more about Επαλήθευση, επικύρωση. Or ΑΠΣ. :-D
Δηλαδη, κανενα απο τα δυο δεν αξιζει? Δεν εχω παρει το συγκεκριμενο κυκλο, αλλα σκεφτομουνα να συμπληρωσω μαθηματα επιλογης απο κει, γιατι ακουγονται ενδιαφεροντα.. Τουλαχιστον η ασφαλεια.. Να το ξανασκεφτω? :smt017
Ασφάλεια αξίζει αν σ' αρέσει και το αντικείμενο. Δεν ξέρω τον Γκρίτζαλη όμως. Η Θεοχαρίδου που έκανε το μάθημα πέρυσι ήταν αρκετά καλή. Πάντως έχει αρκετή θεωρία και μπλα μπλα που πρέπει να απομνημονεύσεις. Στην Ασφάλεια Δικτύων ο Μαριάς κάνει καλό μάθημα, καμία σχέση με ΟΣΥ.
Every time you make a typo the errorists win.
Fabio 2 - 1 Funk
Jami
Venus Former Team Member

Post by Jami » Wed Jun 25, 2014 4:10 pm

WOW

The Clubs that connect the World Cup - Graph Visualization

Καντε hover πανω απο τους κομβους to reveal the magic!
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jun 25, 2014 4:15 pm

Jami can fap to this. :lol:

Σοβαρά όμως, πολύ όμορφη δουλειά.
MpoMp @ Discord
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Thu Jun 26, 2014 3:08 pm

shrinked image

I want this so bad... Ι am sold google, just give it to us already!
Elementary OS
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Jun 28, 2014 6:06 pm

MpoMp @ Discord
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jul 13, 2014 4:00 pm

Spidey 'thread hijack' material
http://imgur.com/gallery/dqe04/
(10 parts total, check img description, tnks)
MpoMp @ Discord
Spongebobu
Mbyte level
Mbyte level

Post by Spongebobu » Sun Jul 13, 2014 5:26 pm

MpoMp wrote:Spidey 'thread hijack' material
http://imgur.com/gallery/dqe04/
(10 parts total, check img description, tnks)
Spidey reactions best reactions. Bookmarked!
Every time you make a typo the errorists win.
Fabio 2 - 1 Funk
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Fri Jul 18, 2014 9:45 am

Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon Jul 21, 2014 9:26 pm

MpoMp @ Discord
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Mon Aug 25, 2014 12:33 am

Ι reached the hot page in 9gag today ^^

Κάθε 2 δευτερόλεπτα κουδούνιζε το κινητό μου έπρεπε να κάνω uninstall το 9gag :feels famous:

http://9gag.com/gag/aZWxWz6 POST

Κατά τα άλλα βαρεμάρα, πείτε κανένα νέο... :roll:
Elementary OS
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ala_mages » Mon Aug 25, 2014 10:30 am

ThOdOr1s wrote:Ι reached the hot page in 9gag today ^^
Image
ThOdOr1s wrote: Κάθε 2 δευτερόλεπτα κουδούνιζε το κινητό μου έπρεπε να κάνω uninstall το 9gag
Image
ThOdOr1s wrote: http://9gag.com/gag/aZWxWz6 POST
Image
ThOdOr1s wrote: Κατά τα άλλα βαρεμάρα, πείτε κανένα νέο... :roll:
Σήμερα το πρωί στην τουαλέτα γέννησα, κατά τα άλλα βαρεμάρα.
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
pgetsos
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by pgetsos » Tue Aug 26, 2014 12:03 am

Ειμαι αρκετα σιγουρος οτι οταν πηγα Ιταλια ηθελαν ταυτοτητα στο αεροδρομιο :-p
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Tue Aug 26, 2014 12:39 am

pgetsos wrote:Ειμαι αρκετα σιγουρος οτι οταν πηγα Ιταλια ηθελαν ταυτοτητα στο αεροδρομιο :-p
Είμαι αρκετά σίγουρος, ότι και στη Θεσσαλονίκη όταν πήγα ήθελαν ταυτότητα στο αεροδρόμιο...

Κάπως πρέπει να ξέρει η αεροπορική εταιρία ποιος μπαίνει μέσα στο αεροπλάνο για να ξέρει ποιος είναι ο ταλιμπάν μετά την αεροπειρατεία, thats all, και δίπλωμα θα μπορούσε να είναι... Διαβατήριο δε θα σου ζητήσουν ποτέ για να πας σε άλλη χώρα μέσα στη Schengen.
Elementary OS
pgetsos
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by pgetsos » Wed Aug 27, 2014 12:13 am

"without the need of a passport or ANY other document" λες :-p
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Wed Aug 27, 2014 8:29 am

pgetsos wrote:"without the need of a passport or ANY other document" λες :-p
Αν (θεωρητικα) μπορουσες να περπατησεις απ οτην Ελλαδα σε οποιαδηποτε αλλη χωρα της Schengen, δε θα χρειαζοσουν εγγραφα...
Elementary OS
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ala_mages » Wed Aug 27, 2014 3:31 pm

What if programmign languages were methods to eat an orange?
https://archive.rebeccablacktech.com/g/ ... ign=buffer
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
Post Reply

Return to “off-topic”